Támogasd a Magyar Permakultúra Egyesület (MAPER) működését!

A Kertkutakodó a MAPER és a Kárpát-medencei Gyümölcsész Hálózat (KmGyH) közösen fejlesztett civil tudomány (citizen science) kezdeményezése.

A MAPER 2016 óta hivatalosan megalakult civil szervezet, célunk a permakultúra hazai mozgalmának képviselete és ennek a szemléletnek a terjesztése, oktatása, kutatása.

A Kárpát-medencei Gyümölcsészeti Hálózat (KmGyH) önkéntesen szerveződött - jogi személyiséggel nem rendelkező - csoport, amelyet a közös célok, és a közösen végzett tevékenység tart össze. A KmGyH tevékenységének fókuszában a Kárpát-medence gyümölcsészeti hagyományainak megőrzése áll. Közösen valljuk, hogy a Kárpát-medence történelmi gyümölcstermesztési hagyományai, a régi fajták genetikai anyaga éppen olyan fontos kulturális értéke nemzetünknek, mint a régészeti, az írott, az építészeti, vagy a szakrális nemzeti emlékeink. Célunk továbbá a Kárpát-medencei fajtagazdagság felmérése, bemutatása, ezzel a Kárpát-medencében élők figyelmének a gyümölcsészet ezen formájára történő irányítása. További cél még az intenzív gyümölcstermesztés által generált problémák feltárása, azok megszüntetése, amely azonban nem a problémákra adott egyenkénti megoldásokkal történik, hanem új gyümölcsészeti rendszer kiépítésével.

Támogasd a Kertkutakodót a civil tudomány terjesztésében rendszeres adománnyal! Keresd a MAPER-t, ha kutatási ötleted van!

A Járókelő oldal 2012 óta segít a városlakóknak abban, hogy bejelenthessék a kátyúkat, letört szemeteseket, lekopott zebrákat és egyéb közterületi problémákat a lakóhelyükön.

Ön lefotózza a problémát, mi elküldjük az önkormányzatnak, a Járókelőn publikáljuk, és mindenki véleményezheti a megoldási folyamatot.

Az oldalt a Járókelő Egyesület civil szervezet tartja fenn, önkéntes csapatunk gondozza a beküldéseket, és végzi az oldal üzemeltetését.

Támogasson minket rendszeres adománnyal, hogy segíthessük a bosszantó városi problémák gyors megoldását!

  Vissza az oldal tetejére